PEPPERMINDS

Kernwaarden

-Be you, be awesome 
-Playing fair 
-Playing to win
-Act like an owner 
-Dare to grow 
-Enjoy the ride 

MENS EN BEDRIJFSCULTUUR

Op welke manier bloeit jouw bedrijf en wie zijn daarbij betrokken? 

“Als mensen bloeien dan bloeit het bedrijf. Dan ontstaan er initiatieven. Wij werken met jonge mensen en helpen ze om hun dromen waar te maken. Binnen ons bedrijf worden zij opgeleid en krijgen zij de kans om door te groeien. In de 22 jaar dat ons bedrijf nu bestaat, is het een echte community geworden. Er ontstaan veel initiatieven vanuit de medewerkers. Dat varieert van het organiseren van een voetbaltoernooi tot het openen van een nieuwe vestiging. Dat we nu 22 vestigingen in heel Europa hebben, is nooit zo gepland. Het ging heel natuurlijk. Een van onze medewerkers verhuisde naar Groningen en vroeg of hij vanuit daar kon werken. Zo ontstond onze tweede vestiging. Een andere medewerker stelde voor om deel te nemen aan een start up hub in Antwerpen. Het was het proberen waard. Toen hadden we ineens een kantoor in België. Zo is het steeds gegaan. Ons bedrijf groeit vanuit de ambitie van mensen om een nieuwe vestiging te openen. Er zit geen groeistrategie achter. Door de dromen van de medewerkers te volgen en steunen, ontstond er een heel bedrijf. Alles is ontstaan vanuit een intrinsieke motivatie.”   

“Naast een salaris, ontvangen de medewerkers ook ‘Pepperpoints’. Deze punten kunnen zij besteden op een speciaal platform voor ‘fun’ en inspiratie. Hier vinden zij bijvoorbeeld kaartjes voor evenementen of musea. Ook kunnen zij sparen voor diverse workshops, zoals mindfulness, NLP, een talent- of surfworkshop. We investeren veel in de mensen. Hierdoor zijn zij geïnspireerder en presteren zij beter.”    

Hoe draagt Pepperminds bij aan een betere wereld? 

“De sales is de beste leerschool om jezelf te ontwikkelen. Wij investeren in de volgende generatie. De studenten die hier werken, krijgen een stevige basis mee voor de rest van hun leven. Zij worden opgeleid binnen Pepperminds en krijgen een perspectief. Persoonlijke ontwikkeling speelt binnen ons bedrijf een grote rol. De medewerkers krijgen de ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen en te groeien. Veel jongeren die hier begonnen, worden later zelf ondernemer. Vanuit Pepperminds ontstaat er ondernemerschap. Inmiddels werkten hier al 75.000 mensen die door ons zijn opgeleid.” 

“Ook op andere manieren dragen wij bij aan een betere wereld. Na een jaar werken en investeren wordt eind juli 2021 bijvoorbeeld het platform de Groene Butler gelanceerd. Hiermee helpen wij consumenten om groener te leven. Vaak willen zij dit wel, maar weten zij niet hoe. Dan kunnen zij de Groene Butler bellen voor hulp. Aan dit initiatief doen een aantal groene bedrijven en goede doelen mee. Het is heel breed, van groene energie tot vegan eten. De Groene Butler geeft tips en adviezen en kan consumenten koppelen aan groene producten die aansluiten bij hun behoeften. Zo maken wij de wereld een stukje beter.”  

Wat levert de Bloei van je bedrijf op? 

De vraag is of je Groei kunt krijgen zonder Bloei. Je kunt alleen bij Bloei beginnen. Vanuit Bloei ontstaat de energie om te groeien. Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kijken we goed of iemand bij onze visie, cultuur en kernwaarden past. Wij Bloeien via de mensen en dat levert veel successen op, zoals blije medewerkers en tevreden klanten.” 

Welke tips en adviezen heb je voor andere ondernemers? 

Blijf heel dicht bij jezelf en voorkom dat er een bedrijf ontstaat dat alleen nog draait om vaste structuren, processen en Excel sheets. De impact zit in de kop koffie die je met elkaar drinkt en de ideeën die dan ontstaan. Het is vaak veel eenvoudiger dan je denkt. Natuurlijk zijn er duidelijke meetpunten nodig. Bij een bepaalde omvang heb je ook een basisinfrastructuur nodig. Maar ga gewoon eens met iemand zitten en zie wat er ontstaat.”    

“Springplank voor jong talent”

Wat heeft Pepperminds jou te bieden? 

Al 22 jaar verzorgt Pepperminds de sales voor onder meer kranten, energiebedrijven, goede doelen en diverse andere organisatiesHet bedrijf helpt klanten en medewerkers groeien. Er werken ongeveer 2.500 studentenBinnen het bedrijf worden zij opgeleid en gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halenDeze aanpak leidt tot het maximale resultaat voor de klanten. De studenten staan op beurzen, evenementen, markten en braderieën. Ook zijn zij te vinden in winkelstraten en komen zij bij consumenten langs de deur. Ondernemers die net zo dol op mensen zijn als Dorus van Zutphen en die daar wat mee willen, kunnen contact opnemen! 

UCOP_1_(4)[1]

"

Dorus van Zutphen

”De impact zit in de kop koffie die je met elkaar drinkt en de ideeën die dan ontstaan. Het is vaak veel eenvoudiger dan je denkt.”

Pepperminds