Het Bloei-pad van Olsthoorn Makelaars | Esther Olsthoorn

Wat leverde het Bloei-traject op?

“Bij ons op kantoor is er nog meer verbondenheid ontstaan, een nog betere werksfeer en meer werkplezier.”

''Investering op de lange termijn''

Wat doet je bedrijf precies? 

“Olsthoorn Makelaars is een familiebedrijf dat zich richt op nieuwbouw en bestaande bouw. Klanten kunnen onder meer bij ons terecht voor een makelaar bij de aankoop van bestaande en nieuwe woningen of bij de verkoop van hun woning. Verder taxeren we woningen en adviseren we projectontwikkelaars bij nieuwbouw.”

Waarom startte je een Bloei-traject met Groei & Bloei in Bedrijf? 

“Het mooie van het Bloei-traject is dat de ideeën van onderin de organisatie komen. Als de medewerkers zelf met plannen komen, verbinden zij zich aan de ideeën en is dat alleen maar goed voor de werksfeer. Ik hoopte dat we hierdoor met elkaar meer naar buiten gaan treden. Wij zijn best bescheiden. Met elkaar mogen we meer uitstralen dat we het goed doen. Dat kunnen we nog veel meer laten zien.”

Hoe verliep het Groei & Bloei-traject? 

“Door de coronapandemie hadden we een moeilijke opstart. Het Bloei-traject startte in juli 2021 onder begeleiding van Eva van der Last. Zij nam een Bloei-scan af en vormde een Bloei-team van acht cultuurdragers. De eerste twee sessies waren online, maar dat werkte niet zo goed. Daarna kwam het team samen op kantoor. Ze kozen thema’s waar ze aan wilden werken en gaven per thema aan wat ze belangrijk vonden. Ook benoemden ze wat er al super goed gaat. In die sessies werd iedereen enthousiast. De teamleden staken elkaar aan met hun ideeën. Er ontstond echt Bloei en dat is goed voor het hele team. De directie kreeg pas al een presentatie van het Bloei-team. De volgende stap is de presentatie aan alle medewerkers.”

Wat leverde het Bloei-traject op? 

“Het kost tijd, maar het Bloei-traject is een investering op de lange termijn. Het levert absoluut iets op. Bij ons op kantoor is er nog meer verbondenheid ontstaan, een nog betere werksfeer en meer werkplezier. Het Bloei-team kwam met veel concrete ideeën. Bijvoorbeeld om de lokale betrokkenheid te vergroten, duurzamer te kunnen werken en de teamspirit te versterken. Ik denk dat er nog meer betrokkenheid ontstaat wanneer het Bloei-team de resultaten aan het hele bedrijf presenteert.”

Is Olsthoorn Makelaars nu in Bloei? 

“We hebben een heel betrokken team. Onze medewerkers zijn tevreden en blij dat ze voor Oslhoorn Makelaars werken. Eigenlijk hebben alle medewerkers het familiegevoel. Iedereen werkt hard met aandacht voor elkaar. Vanwege de coronapandemie was iedereen gericht op de eigen vestiging en werd er minder vestigingoverstijgend georganiseerd. Het Groei en Bloei-team was een goede start om vestigingoverstijgend weer meer met elkaar te doen. Door het Bloei-traject gaan we hieraan werken. En verder zijn er nog genoeg verbeterpunten waarmee we aan de slag gaan.”

Esther Olsthoorn, nieuwbouwspecialist Olsthoorn Makelaars

“Er kwam zo’n verbondenheid met elkaar”.

“Bij de presentatie van het hele Bloei-team en bij alle sessies, merkte ik dat er zoveel enthousiasme onder de medewerkers is over ons eigen kantoor. In het begin vonden de leden van het Bloei-team het wel moeilijk om echt concreet te kijken wat ze wilden veranderen. Zo van ‘het gaat toch allemaal wel goed? Waar moeten we beginnen?’ Door dieper op alles in te gaan en door de begeleiding van Eva, werd ook echt heel concreet aan welke thema’s ze wilden werken. Eva gaf uitleg en kwam met voorbeelden en foto’s van bepaalde situaties. Ook nam ze kaartjes mee met vragen die je gewoonlijk niet aan elkaar stelt. Daardoor dachten mensen ‘oh, maar dat is een idee! We kunnen hiermee aan de slag.’ Iedereen werd steeds enthousiaster. Er kwam zo’n verbondenheid met elkaar. De medewerkers die elkaar eigenlijk helemaal niet zo goed kenden, kregen ineens een band met elkaar. Ook mensen van de verschillende vestigingen. Als ze elkaar nu aan de telefoon hebben, brengt dat heel veel positiviteit met zich mee. Dat merk je in het hele kantoor. Dus daar werd ik heel blij en enthousiast van. Er kwamen ook echt veel concrete dingen uit het Bloei-traject. De leden van het Bloei-team hadden het bijvoorbeeld over duurzaamheid en wat we daar zelf aan kunnen doen. Zoals minder papier verbruiken, afval scheiden en de cartridges aan Stichting Aap doneren. Ook bedachten ze iets voor het organiseren van borrels. De ene keer doet het ene kantoor dat nu. De andere keer het andere kantoor. Eerst was het steeds een vast persoon die dat deed. Of het kwam op mijn bordje terecht. Het is heel fijn dat nu iemand anders het doet, die het heel leuk vindt. Dan komen er ook vaak hele andere dingen uit. Verder kwam het Bloei-team met het idee om meer werkgroepjes te formeren en met elkaar te overleggen op verschillende plekken in de verschillende kantoren. Dat waren wel hele leuke dingen die uit het Bloei-traject kwamen. Ik vind vooral de betrokkenheid van de medewerkers mooi. Ik merk ook echt dat het Bloei-team een stukje trotser is geworden om bij ons te werken. En om met elkaar te werken. Die verbinding is leuk. Ik denk dat er nog meer dingen uit gaan komen. En dat ze ook de rest van het personeel inspireren om ideeën in te brengen. Daardoor kunnen we nog meer gaan bloeien.”     

Kwaliteit

Klanttevredenheid

Plezier

Een huis kopen of je huis verkopen, dat doe je niet iedere dag. Wij begrijpen als geen ander dat de stap naar een ander huis niet niets is. Bij Olsthoorn Makelaars kijken we verder dan alleen de woning. Daarom werkt ons team van makelaars samen met jou om je optimaal te begeleiden. We kijken naar je wensen, dromen en toekomstplannen.

Olsthoorn Makelaars