5 MISVERSTANDEN

5 MISVERSTANDEN

OVER GROEI & BLOEI

1. “Het Groei & Bloei-concept kost tijd en geld en is dus belastend voor mijn organisatie.”

Een ondernemer denkt altijd in kosten en baten. Alles wat je in je bedrijf doet, kost wel iets: tijd, geld of moeite. Uiteindelijk gaat het om de vraag: “Wat levert het me op?” Bekijk je het Groei & Bloei-concept als ondernemer – en dus niet als boekhouder – dan kun je alleen concluderen dat je zelden iets tegenkomt waarin je zo weinig hoeft te investeren, wat zo weinig moeite kost en in korte tijd zo ontzettend veel oplevert. Dus voor iemand met een beetje ondernemersgeest is dit een koud kunstje. Het is de beste stap die je kunt zetten naar een sterker en leuker bedrijf met meer zakelijk succes.

2. “Het Groei & Bloei-concept is het zoveelste initiatief rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Het Groei & Bloei-concept staat volledig los van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maar kan er wel mee verbonden zijn. De meeste ondernemers hebben inmiddels wel door dat er zonder enige vorm van MVO in hun bedrijf weinig toekomstperspectief is. Zonder MVO zet je jezelf buiten spel en doe je tegenwoordig gewoonweg niet meer mee. Niet voor je personeel en zeker niet voor je klanten. Een bedrijf kan MVO dus heel goed onderdeel laten uitmaken van Groei & Bloei. Dat is aan het bedrijf zelf en niet aan het Groei & Bloei-concept.

3. “Het Groei & Bloei-concept draait erom bedrijven een goed doel te geven.”

Een goed doel is een mogelijk middel bij Groei & Bloei, maar het draait hier zeker niet om. Het Groei & Bloei-concept is een praktische bedrijfsaanpak waar ondernemingen succesvoller van worden. Door zingeving en verbinding. Vaak is het daarbij een idee om een goed doel te omarmen en zo iets te betekenen voor de wereld.

4. “Het Groei & Bloei-concept gaat om het groener en duurzamer maken van je bedrijf”.

Het Groei & Bloei-concept gaat om het succesvoller maken van je bedrijf. Het wordt leuker, sterker, aantrekkelijker, herkenbaarder en winstgevender. Het gaat dus niet om het groener en duurzamer maken van je bedrijf. Wel kan dit in veel gevallen onderdeel uitmaken van het Groei & Bloei-concept. Je bepaalt dan zelf welke vorm van verduurzaming en vergroening het beste bij je past.

5. “Het Groei & Bloei-concept is weer zo’n Amerikaanse management filosofie die op zich wel interessant is maar nooit gaat werken in MIJN organisatie.”

Allereerst: het Groei & Bloei-concept is geboren uit zuiver Hollands ondernemerschap; nuchter en zonder nonsens. Iedere organisatie met enig bestaansrecht kent wel een aspect van Bloei. Alleen zijn de meeste ondernemers zich daar niet bewust van. Het blijft dan een verstopte kracht. In de meeste bedrijven is Bloei nog die verborgen magische dimensie. Alles wat je aandacht geeft groeit. Geef je binnen jouw bedrijf aandacht aan waar je voor staat en waar je goed in bent, waar je kracht ligt en hoe je je geld wilt verdienen, dan zal dat groeien. Ook jouw bedrijf zal in Bloei komen, als je meer gerichte en gestructureerde aandacht geeft aan de positieve energie die de basis is voor je succes. Het Groei & Bloei-concept werkt ALTIJD!

SPECIAAL VOOR

TWIJFELENDE ONDERNEMERS

Twijfel je nog aan het Groei & Bloei-concept, omdat je bang bent voor gezichtsverlies als je iets nieuws probeert door te voeren in je organisatie? Dat is heel begrijpelijk, zeker als je het gevoel hebt dat je al eerder gefaald hebt. Misschien denk je dat het wordt gezien als een ‘speeltje van de baas’ en dat het je aanzien kost als het niet uit de verf komt. Dat gevaar is er met het Groei & Bloei-concept niet. Dat kan namelijk echt niet fout. Je wint altijd door Bloei!

Bij Groei & Bloei in Bedrijf draait alles om positieve energie. Deze focus wordt snel merkbaar, zichtbaar en voelbaar. Bovendien werken wij vanuit de wortels van de organisatie. Ja, als leider van het bedrijf geef je ruimte aan het Groei & Bloei-concept en word je ervan op de hoogte gehouden. Maar het concept zelf wordt doorgevoerd door een Bloei-team. Onze Bloei-expert vormt dit team door energiedragers binnen jouw organisatie te selecteren. Dat zijn typisch die personen die informeel een belangrijke rol spelen. Medewerkers met een breed draagvlak in het bedrijf. Zij doen het. Jij geeft ruimte.

En laten we wel wezen, ben jij zo iemand die speelt om niet te verliezen of speel jij om te winnen?