IN BLOEI KOMEN!

Betekenisvolle bedrijven maken 30 tot 50 procent meer winst. Medewerkers zijn meer dan 12 procent productiever. De klanttevredenheid is 56 procent hoger. En de werkdruk en het ziekteverzuim liggen 50 procent lager. Het is dus ontzettend gezond en slim om betekenisvol te ondernemen. Maar hoe doe je dat?
Het Groei & Bloeitraject helpt jou daarbij. Betekenisvol Ondernemen gaat namelijk zowel over de Groei als Bloei van jouw bedrijf. Groei betekent ‘groter’ en ‘meer’. Bloei is gericht op het ontwikkelen van kracht: kiemkracht, aantrekkingskracht, daadkracht, innovatiekracht, veerkracht, concurrentiekracht. Ofwel: ondernemerskracht.

Ontwikkel jouw ondernemerskracht

Druk op de foto om deze te vergoten

Onze gestructureerde bedrijfsaanpak helpt je om jouw ondernemerskracht te ontwikkelen. En om meerwaarde te realiseren. Voor je medewerkers. Je bedrijf. En de samenleving. Want als ondernemer wil je toch ook graag een positieve bijdrage leveren. Je wilt je verantwoordelijkheid nemen richting toekomstige generaties. Daarbij word je stap voor stap begeleid door onze Bloei-experts. Onafhankelijke professionals die zaken boven krijgen die je als DGA of ondernemer niet ziet. Juist omdat wij werken vanuit de wortels van je organisatie: namelijk met je medewerkers.

Concrete stappen met meetbare resultaten

Wij leveren maatwerk. Bij de intake kijken we al wat jouw bedrijf nodig heeft. Dat hangt onder meer af van de grootte, de fase waarin jouw bedrijf zit en de bedrijfscultuur. We doorlopen de volgende concrete stappen met meetbare resultaten:

Stap 1: Kennismaking, diagnose en stappenplan

De Bloei-expert brengt de Bloei van jouw bedrijf in beeld. Via vragenlijsten en interviews. Dat noemen wij de Bloei-scan. Samen met enthousiaste en energieke medewerkers stelt de Bloei-expert een Bloei-team samen. Zij gaan aan de slag met de resultaten uit de Bloei-scan. Opbrengst: adviezen voor concrete stappen om je bedrijf in Bloei te krijgen. En: grote betrokkenheid van je medewerkers. Want: de veranderingen komen van onderuit de organisatie.

Stap 2: Tijd voor actie

Het Bloei-team voert de concrete stappen uit. Dit wordt gevierd met alle medewerkers. En de buitenwereld wordt op de hoogte gebracht. De Bloei-expert kan blijven adviseren, aanjagen en coördineren.

Stap 3: Jouw bedrijf Bloeit

Er is een dynamische wisselwerking tussen Groei en Bloei. Het Bloei-team blijft de Bloei bewaken. De ontwikkeling gaat door. Groei & Bloei in Bedrijf blijft actief betrokken. Voor inspiratie. Nieuwe verbindingen. Samenwerkingen. En Business.

MELD JE AAN VOOR EEN
VRIJBLIJVENDE BLOEI-TRAJECT AFSPRAAK

Verschillende succesvolle ondernemers gingen je al voor.
Zij schakelden Groei & Bloei in Bedrijf in om hun organisaties verder te laten bloeien:
Menno Weverling
Weverling Groenpoviders
Read More
“De leden van het Bloei-team gaven aan dat ze meer inspraak willen in de keuze voor het steunen van goede doelen. Welke thema’s kiezen we om goed te doen voor de maatschappij? We doen al best veel aan goede doelen, maar ook versnipperd. Het Bloei-team komt met suggesties om te borgen dat we meer gericht goede doelen steunen.”
Marjolein Crone
ASG
Read More
“Bij ons op kantoor is er nog meer verbondenheid ontstaan, een nog betere werksfeer en meer werkplezier. Het Bloei-team kwam met veel concrete ideeën. Bijvoorbeeld om de lokale betrokkenheid te vergroten, duurzamer te kunnen werken en de teamspirit te versterken.”
Lex Groenewegen
Insocial
Read More
“Voor ons was het Bloei-traject een spiegel. Onze organisatie ontwikkelt zich van een start-up naar een scaleup. De Bloei-scan legde onze groeipijnen bloot. Het was het startsein voor een nieuw begin.”
Rob van Leeuwen
Home of Food
Read More
“Organisatie-coaching gaat vaak over het oplossen van misstanden in de organisatie. Als je de Bloei als doelstelling neemt, struikel je vanzelf over bepaalde organisatorische misstanden die je dan oplost. Zo is het bij ons in ieder geval gegaan. Dus misschien is die insteek wel veel beter. Uiteindelijk wil je natuurlijk altijd tot Bloei komen.”
Esther Olsthoorn
Olsthoorn Makelaars
Read More
“Het mooie van het Bloei-traject is dat de ideeën van onderin de organisatie komen. Als de medewerkers zelf met plannen komen, verbinden zij zich aan de ideeën en is dat alleen maar goed voor de werksfeer. Het Bloei-traject is een investering op de lange termijn. Bij ons op kantoor is er nog meer verbondenheid ontstaan, een nog betere werksfeer en meer werkplezier.”
Previous
Next