ONS BEVLOGEN TEAM

Maak kennis met ons inspirerende team. Investeer in het succes van je bedrijf met onze concrete bedrijfsaanpak. En bouw samen met ons aan een leefbare, Bloeiende samenleving!

Bestuur

Floris Koumans

Voorzitter Bestuur

“Visie & Inspiratie” | Orange Pearl

Internationaal ondernemer die met zijn productinnovaties bijdraagt aan een betere wereld. Bedenker van het Groei & Bloei-concept.

Zet ondernemers en hun bedrijven aan om niet alleen te groeien maar vooral ook in Bloei te komen.

Kernwoorden: visie en inspiratie, positieve energie, zingeving en verbinding.

“Life is either a daring adventure or nothing at all”

Annelies Batelaan

Bestuurslid

“Ondernemerschap & Impact"

Ik gaf 29 jaar leiding aan Batelaan Kunststoffen en kon het begin 2023 succesvol verkopen.

De kwaliteiten die ik destijds als DGA inzette, benut ik tegenwoordig in mijn rol als interim COO en ScaleUp coach. Nu sta ik naast de ondernemer. Maatschappelijke betrokkenheid is me met de paplepel ingegoten: “kijk altijd verder dan je eigen straatje”.

Groei & Bloei in Bedrijf is daarom een natuurlijke aanvulling voor mij. Ik zie ernaar uit om hier als bestuurslid aan bij te dragen.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Wesley dos Santos

Bestuurslid

"Tinkeren, hosselen en circulair denken"

Bedrijfskundige, ondernemer, spreker, en auteur Wesley dos Santos (1991) is de trotse oprichter van impactvolle bedrijven als iKapitein en Aqua Mobility. Hij staat bekend om zijn gedrevenheid, transparantie, positieve energie en verbeeldingskracht. Zijn overtuiging is dat je alleen verder kunt groeien door te geven.

Inspiratie put Wesley uit zijn ondernemersreis. Zijn verhaal is vastgelegd in het inspirerende boek ‘Ondernemen als een Baas’. Daarin deelt hij stap voor stap zijn 21e-eeuwse vaardigheden – tinkeren, hosselen en circulair denken – en hoe hij deze toepaste om zijn dromen waar te maken.

“Je moet ‘bovengevend’ zijn, wil je ondernemer worden”

Peter Ottens

Bestuurslid

“Leiderschap & Cultuur” | YETS Foundation

Kwetsbare jongeren niet geven wat ze willen, maar wat ze nodig hebben. Met dat doel richtte ik YETS Foundation en YETS Move op. Ik zie mezelf als bouwer en architect van plekken waar mensen thuis en tevoorschijn komen. In 2018 was de YETS Foundation een van de drie winnaars van Appeltje van Oranje, een initiatief van het Oranje Fonds. Ik ben nieuwsgierig, durf te dromen en houd ervan om aan te pakken. In het werken met kwetsbare jeugd ervaar ik dat we succes en geluk anders zouden moeten definiëren. Deze verandering vindt niet plaats op de televisie vanaf de bank, maar begint bij nieuw ondernemerschap. Hierin ga ik graag voor.

“Doe dingen anders en je krijgt andere resultaten”

Patrick van Aalst

Bestuurslid

“Geld & Waarde” | FBF Ventures

ICT-ondernemer, de mens centraal in de digitaliseringswereld. Meervoudige benoeming als Beste Werkgever van Nederland.

Kernwoorden: analytisch, pragmatisch, recht-door-zee.

“Live the life you love, love the life you live”

Organisatie

Norma Drost

Verbinder & Organisator

Ondernemers verbinden en verder helpen geeft mij veel energie. Jarenlang was ik manager van het DGA-Netwerk van VNO-NCW West. Vanuit die rol organiseerde ik uiteenlopende netwerkactiviteiten en bouwde ik een groot en waardevol netwerk op. In 2020 startte ik als zelfstandig ondernemer. Voor Groei & Bloei in Bedrijf werk ik als coördinerende en verbindende schakel. Hier kan ik samen met vele inspirerende ondernemers een bijdrage leveren aan een betere wereld. Met elkaar maken we het verschil!

Jan de Mooij

Waardemaker

Ik ben actief bij veel (familie)bedrijven in verschillende sectoren. Ik leg verbindingen, ontplooi nieuwe initiatieven en ga waardevolle samenwerkingen en allianties aan. Deze aspecten spreken mij als mens erg aan en liggen dichtbij mijn natuurlijke kernkwaliteiten. Groei en Bloei in Bedrijf geeft mij inspiratie en energie. Die energie wil ik graag inzetten om samen met bedrijven en organisaties te werken aan de weg ‘van succes naar waarde’: een levenslang bestaansrecht.

Bloei-Experts

Eva van der Last

Bloei-expert

Een mens met een uitroepteken. Zo zou je mij wel kunnen noemen. Ik ben nogal enthousiast en zorg graag voor professionele reuring. Een gelukkige organisatie ontstaat als mensen doen waar ze écht plezier in hebben. Als ze verbinding voelen met hun omgeving en vertrouwen hebben dat ze mogen zijn wie ze zijn. Hoe kom je daar? Probeer. Experimenteer. Herhaal. Faal. Probeer het nog een keer. Verander jezelf en de wereld!

Monique de Bree - Tromp

Bloei-expert

Echt bloeien en werken met heel mijn hart. Dat deed ik na een voor mij transformerende ervaring rond mijn dertigste. Ik werkte een jaar als vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis in Amerika. Daar ervaarde ik zingeving en geluk in het werk en barstensveel bevlogenheid. Het omarmen van een goed doel dat past bij een bedrijf en gedragen wordt door de stakeholders, is onderdeel van het Groei & Bloei-concept. Het draagt bij aan betrokkenheid en trots. Als Bloei-expert zet ik met liefde mijn ruime ervaring in die ik opdeed in diverse advies- en managementrollen in de commerciële dienstverlening, zorg en goededoelensector. Ik heb geen groene vingers, maar geniet van Groei en Bloei. In de natuur, bij mensen en in organisaties.

Mariya Stefanova

Bloei-expert

Mensen helpen om in hun kracht te gaan staan. Dat doe ik vanuit de diepe overtuiging dat iedereen iets unieks te geven heeft aan de wereld. Vanuit je eigen energie ben je beter in staat een zinvolle bijdrage te leveren aan het grotere geheel waar je onderdeel van uitmaakt: je gezin, organisatie, de maatschappij en de wereld. Groei & Bloei in Bedrijf is een geweldig initiatief. Het biedt handvatten om al deze facetten blijvend positief te beïnvloeden.

Mandy van Schie

Bloei-expert

Medewerkers dichterbij zichzelf brengen en bijdragen aan een krachtiger resultaat. Dat is waar ik voor sta! De organisatie plaatst een stip op de horizon. Een nieuwe bestemming. De route ernaartoe? Ik geloof in de kracht van gemotiveerde en betrokken medewerkers. Professionals met plezier in het werk. Mensen die voelen waarom en waaraan ze bijdragen. Daarom zorg ik voor teamwork als lijn door de hele organisatie. Met mensen die dichtbij zichzelf staan. Dan boek je resultaat. Dan maak je waarde. Dan ontwikkel je groei.Als energiek consultant, coach en interim manager met roots in de zakelijke wereld, heb ik gevoel voor mensen en oog voor resultaat. Ik coach graag op het speelveld tussen individu, team en organisatie. Balans en vertrouwen zijn belangrijk, net als ambitie en durf. Het is waardevol om mensen te zien Groeien en Bloeien! Om verbinding te mogen faciliteren. Zodat de organisatie verder komt. Door medewerkers die dichterbij zichzelf staan en toegevoegde waarde willen leveren voor de wereld om hen heen.

Heidi Dissel

Bloei-expert

Ondernemer in hart en nieren met ervaring op nationaal en internationaal niveau. Dat is kort samengevat wat ik ben. Betekenisvol ondernemerschap is voor mij impact maken op mensen en organisaties. Met oog voor de mensen en de wereld. Dit werkte binnen mijn eigen bedrijven in de commerciële dienstverlening, maar ook in mijn functies als campagnemanager voor goede doelen, en als trainer en bestuurder. Met mijn ervaring, enthousiasme en concrete handvatten, weet ik mensen en bedrijven in beweging te krijgen om vanuit authenticiteit samen te ontwikkelen. Ik geloof in een leven lang leren. Alleen samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. Mijn motto is: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien!” Als Bloei-expert zet ik mijn kennis en vaardigheden met veel plezier in bij jouw bedrijf. 

Els Molenaar

Bloei-expert

Ik kan enorm van Bloei genieten, zowel in de natuur als in organisaties. Als je het onbenutte potentieel in organisaties gaat ontdekken en waarderen, ontstaat er meer creativiteit en word je met elkaar effectiever. Dat versta ik onder ‘Bloei’. Ik heb ruim 20 jaar leidinggevende ervaring in diverse teams en organisaties, zowel groot als klein. Deze ervaring zet ik graag in om bedrijven tot Bloei te laten komen en mensen met meer plezier samen te laten werken en hun doelen te laten nastreven. Ik ben open, betrokken én kritisch. Ik nodig je uit om meer uit jezelf en je collega’s te halen. Van denken naar doen, vooral met de handen uit de mouwen. Mensen die met mij werkten, voelen zich gezien en goed tot hun recht komen. Woorden die mij verder kenmerken zijn: toekomstgericht, empathisch, intuïtief.  

Loubna Zarrou

Bloei-expert

Als je werk en carrière een verlengstuk zijn van wie je bent, heb je geen externe motivatie nodig. Daar geloof ik in. Wel verlangt dit zelfbewustzijn in wat je drijft, wat je inspireert en wat je belangrijk vindt. Bloei dus.

Organisaties met een focus op Bloei, doen het gewoon beter. Nadat ik jaren voor grote organisaties werkte, zette ik de stap naar het ondernemerschap. Het is mijn roeping om elke dag met passie en enthousiasme een bijdrage te leveren aan meer gelukkige mensen. Daarom past het Groei & Bloei-concept helemaal in mijn straatje!

bloei-Adviseurs

Pieter van Osch

Bloei-adviseur

“Inhoud & Impact” | Scale-up Impact

Internationaal serie-ondernemer die profit en purpose bij elkaar brengt. 30+ jaar ervaring. Helpt ondernemers om naar de volgende fasen te Groeien en Bloeien.

Kernwoorden: duurzame impact, menselijke maat, habits die helpen.

“Stay Calm. Be Positive. Keep Together.”

Nancy Steutel

Bloei-adviseur

Nancy Steutel brengt je bij jouw sleutel tot succes 

Wil jij (complexe) vraagstukken vanuit een ander perspectief bekijken én duurzame oplossingen vinden voor jouw organisatie, zodat je naast Groei ook Bloei kunt realiseren? Via een organisatieopstelling geeft Nancy Steutel je een multidimensionale kijk op je organisatie. Verborgen dynamieken of patronen worden zichtbaar. Bijvoorbeeld op belangrijke gebieden als leiderschap, cultuurverandering, reorganisaties, marketingplannen, teamvorming, fusies, overnames, samenwerking binnen teams en afdelingen. Een organisatieopstelling geeft inzicht in de volgende stappen om mensen, teams en organisaties in beweging te krijgen, zodat je zowel de Groei- als Bloeikracht kunt versterken. Hierdoor ontstaat er een ander beeld van wat mogelijke duurzame oplossingen zijn.

Nancy is businesscoach, managementconsultant, spreker en auteur. Ze werkte jarenlang in verschillende managementfuncties in de internationale business. Ze is gespecialiseerd in gedragsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en organisatieverandering. Zij ondersteunt managers en (management)teams met bevlogenheid op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Daarbij biedt ze structureel inzicht in de oorzaken van organisatorische blokkades en in het aanwezige potentieel. Nancy is NLP Master Coach en een wervelwind die met haar enthousiasme mensen kan motiveren om het net even anders te doen.

www.nancysteutel.nl

Duur: 3 uur inclusief intake

Ronald van der Molen

Bloei-adviseur

Ronald van der Molen stimuleert verbinding, zodat mensen kunnen floreren 

Waarom doe je wat je doet? Wat motiveert jou? Hoe ontwikkel jij je? Deze vragen doen recht aan mijn levensvisie: verbinding stimuleren zodat mensen gaan floreren. Vanuit mijn bedrijf Transformatio adviseer, train en coach ik DGA’s om teams en ecosystemen te creëren waar mensen kunnen floreren. Daarnaast geef ik les aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en verzorg ik inspiratiesessies over leiderschap en bevlogenheid. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Daarom gebruik ik lessen uit de natuur zodat leiders anders naar hun vak gaan kijken. Ik geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

www.transformatio.nl

Ria Visser

Bloei-adviseur

Groei & Bloei in Bedrijf met olympisch schaatsster Ria Visser 

Voormalig topschaatsster Ria Visser won op 18-jarige leeftijd olympisch zilver en is vijfvoudig Nederlands kampioen. Voor Groei & Bloei in Bedrijf ontwikkelde zij de workshop Formule FlowerPower. Tijdens de interactieve sessie analyseert Ria enthousiast en sprankelend haar schaatscarrière en geeft ze antwoord op de vraag: wat maakt een topsporter succesvol? Vervolgens stelt ze aan haar toehoorders de vraag: hoe komen jij en jouw bedrijf tot Bloei? 

De workshop Formule FlowerPower laat zien dat succes in topsport en Groei & Bloei in Bedrijf verrassend veel overeenkomsten kennen. (Zie ook: www.riavisser.nl

Presentatieduur: 45 minuten 

Oogst: inspiratie, bevlogenheid en inzichten om als mens en organisatie tot Bloei te komen 

Claudia Lette

Bloei-adviseur

Claudia Lette, ondersteunt de Bloei van organisaties met de InsparCle Strategie- & Waardensessie 

Ik geloof dat wanneer mensen echt gehoord en gezien worden, ze gaan stralen, de sparkle in de ogen verschijnt, ze in hun kracht komen te staan en er verbinding ontstaat.

Wanneer zowel de organisatie als het management en de medewerkers in hun kracht staan, kunnen zij met hun energie en passie de klanten echt zien en horen. Hierdoor worden klanten echte fans. Een van de middelen die ik inzet om een organisatie en haar medewerkers in hun kracht te zetten is de InsparCle Strategie- & Waardensessie.

Tijdens deze sessie gaan we de stip op de horizon bepalen. Waar wil je de komende jaren met de organisatie naartoe werken? We maken de WHY, How en What inzichtelijk en kijken naar het hogere doel van de organisatie. Wat wil je met de organisatie bijdragen aan de wereld? Wat is de purpose? Hoe kun je dit bereiken en welke kernwaarden zijn er nodig om dit te realiseren. Hoe kun je de verbinding maken met medewerkers, klanten en andere stakeholders?

Tijdsduur:

De Strategie- & Waardensessie bedraagt drie dagdelen.

Oogst:

Na afloop hebben de deelnemers een gemeenschappelijk gedeeld beeld van wat de organisatie wil bereiken, hoe dit gerealiseerd gaat worden en met welk onderscheidend vermogen. De marsroute is nu bepaald, waarmee je anderen kunt gaan inspireren. De sessie geeft focus en een duidelijke richting aan de bedrijfscultuur. Daardoor kun je de juiste medewerkers en klanten verbinden aan de organisatie. Met het concreet maken van de kernwaarden geef je lading aan de WHY van de organisatie en verstevig je het DNA. Je creëert hiermee eigenaarschap, onderling begrip en saamhorigheid binnen de organisatie.

Redactie

Pascale Warners

Redacteur

Pascale Warners: redacteur 

Schrijven is mijn passie. Op zesjarige leeftijd – aan het einde van de eerste klas – begon ik ermee. In mijn jeugd schreef ik al duizenden verhalen en gedichten. Dagelijks zat ik aan mijn bureau te broeden op teksten. Hoe kon het nog leuker, nog beter? Hoe kon ik het verhaal rond krijgen? Ieder verhaal is een avontuur op zich. Net als een puzzel waar je ieder stukje op de juiste plaats wilt hebben. Vanuit die bevlogenheid begon ik in 1990 aan mijn studie Nederlands in Leiden. Ik volgde mijn passie. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Sinds 1995 schrijf ik uiteenlopende teksten voor de leukste klanten. Groei & Bloei in Bedrijf is een van deze klanten. Ook hier zie ik die passie en inspiratie terug. Samen de wereld een stukje mooier maken. Daar ga ik voor!

OFFICIËLE DOCUMENTEN