WAT BRENGT HET
GROEI & BLOEI CONCEPT?

BLOEI IS

ZICHTBAAR. MEETBAAR. VOELBAAR.

Groei & Bloei in Bedrijf inspireert. Vrijwel iedere ondernemer die over het Groei & Bloei-concept hoort, haakt erop aan en wil ermee verder. Een veelgehoorde vraag die ondernemers in het begin vaak hebben, is: “Wat brengt het me en hoe weet ik dat?”. Het belangrijkste wat Groei & Bloei jouw bedrijf zal brengen, is die magische dimensie van positieve energie die de basis is van alle zakelijk succes.

Deze energie manifesteert zich op drie vlakken:

op het individuele vlak van je medewerkers

in het functioneren van jouw organisatie

in de aantrekkingskracht en uitstraling van je bedrijf

Weet je wat het mooiste is? Het effect van Bloei op deze drie vlakken is meetbaar en het resultaat is bewezen! Op elk vlak zijn er publicaties van toonaangevende instituten die dit onderbouwen.

Het unieke van het Groei & Bloei-concept is dat het dit als eerste in de wereld allemaal samenvoegt tot een praktische en werkbare bedrijfsaanpak, waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Bovendien maken wij die meetbaar, voelbaar en zichtbaar voor iedereen.

Groei & Bloei leidt tot betere resultaten met een sterker en leuker bedrijf dat meer winst maakt!

MEDEWERKERS VOELEN ZICH MEER

VERBONDEN

Door Groei & Bloei voelen medewerkers zich meer verbonden met het bedrijf en weten ze waar het voor staat. Ze ontwikkelen een gevoel van trots en betrokkenheid. Hierdoor ervaren ze meer werkgeluk en nemen ze veel vaker een houding van Ja EN aan in plaats van Ja maar…. Ze pakken meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor wat ze doen. Ze passen zich makkelijker aan en tonen meer veerkracht vanuit de positieve energie die ze in hun werk beleven. Dit leidt tot:

IN DE ORGANISATIE HEERST MEER

ONDERNEMINGS-KRACHT

Het grootste goed dat het Groei & Bloei-concept de organisatie brengt, is zelfsturing en zelfcorrectie.

Zelfsturing betekent dat de organisatie doelgerichter wordt en efficiënter gaat werken. Medewerkers kennen de plannen en beseffen welke rol ze daarin spelen. Processen zijn helder en lopen soepel. De kwaliteit van het bedrijf, haar producten en diensten verbetert. Samenwerking wordt vanzelfsprekend. Mensen en afdelingen stemmen vaker en beter met elkaar af en nemen meer verantwoordelijkheid met elkaar en voor elkaar. Er is minder tijdverlies.

Zelfcorrectie betekent dat medewerkers elkaar gefocust houden op het bedrijfsbelang. Ze lossen eventuele problemen samen op en geven het aan als ze iets zien wat anders en beter kan. Ze spreken af hoe ze dat aanpakken. Als daarvan wordt afgeweken, spreken ze elkaar daarop aan. De ondernemingskracht binnen je organisatie neemt daardoor toe. Dit leidt tot:

HET BEDRIJFSIMAGO IS

POSITIEVER

Door het Groei & Bloei-concept ontwikkelt je onderneming een sterke identiteit die zichtbaar en voelbaar is. Het is duidelijk waar je bedrijf voor staat en wat voor DNA het heeft. We werken bewust aan een positief imago.

Voor je klanten is de uitstraling van je bedrijf onderscheidend en aantrekkelijk. Hierdoor wordt marketing veel effectiever. Er is veel goodwill, die de partnerships met bijvoorbeeld toeleveranciers versterkt. Je organisatie maakt meer impact en krijgt veel meer gedaan. Ook trek je eenvoudiger de juiste mensen aan die goed bij je bedrijf passen. Dit leidt tot:

EEN GOED DOEL

DAT PAST BIJ JE VISIE

De meeste ondernemers dragen wel iets bij aan hun leefomgeving. Medewerkers die een bijdrage vragen voor een goed doel, kunnen steevast op steun rekenen. De sportclub krijgt een reclamebord en de lokale stichting een donatie. Maar dat is bijna altijd ad hoc. Hoe zit dat bij jou? Kies jij structureel voor een goed doel dat aansluit bij de visie van je bedrijf? Zonder structurele basis kun je eigenlijk nooit NEE zeggen tegen een verzoek voor sponsoring of donatie. Het Groei & Bloei-concept helpt je een structurele keuze te maken voor een eigen goed doel dat past bij je organisatie. Dat geeft grote voordelen.

En zoals altijd: Meetbaar, Zichtbaar en Voelbaar!